Vegán téli sütőtökös lencseleves

Tökéletes téli hangulatú leves, amely átmelegít tetőtől-talpig. Egyszerű és könnyen felismerhető ízeivel akár egy ünnepi vacsoránál is dekoratív lehet. Kuktában pedig gyorsan elkészíthető.

Sütőtökös lencseleves 4-6 adag
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

 

Elkészítés Hozzávalók
  1. Közepes lángon pirítsuk meg a hagymát és a gyömbért egy kuktában, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a petrezselymet és a kardamomot és pirítsuk további egy percig.
  3. Tegyük hozzá a sütőtököt, lencsét és az alaplét egy kis sóval.
  4. Főzzük a kuktában nyomás alatt 10-12 percig alacsony hőfokon.
  5. Engedjük ki a gőzt óvatosan, és keverjük bele a bébispenótot kevés sóval és borssal ízesítsük.
  • 1 nagy fej hagyma vékonyra szelve
  • 1 tk. apróra vágott tisztított gyömbér
  • 1 tk. olíva olaj
  • 1 tk. apróra vágott petrezselyem
  • ½ tk. őrölt kardamom
  • 1 kisebb sütőtök, kimagozva, meghámozva, 3×3 cm kockákra vágva
  • 500g lencse
  • 1,5 liter zöldség alaplé
  • 200g bébi spenót
  • 1 ek. ecet / borecet
Tagged , , , , , ,

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás