Péntek Enikő

Péntek Enikő vagyok, a ZONA edzésprogram megalkotója, a ZONA edzőruhák tervezője, a MAXnutrition alapítóinak egyike. Pörgős, aktív, kétgyermekes anyuka. Vállakozó, akinek épp olyan kevés ideje jut edzésre, mint neked, vagy a legtöbb elfoglalt nőnek. A nap nagy részében – sajnos – nem edzem, hanem gép előtt ülök és soha nem jutok a végére a sok-sok ötletnek, szervezi- és tennivalónak. A szükség hozta létre a ZONA edzést. Gyermekeim közt mindössze 17 hónap van. Mikor mindketten kicsik voltak, csak 10-20 percnyi időt tudtam tornára lecsípni, a nap többi részében 100%-ban maguknak akartak. Ez nem volt vitaalap. 🙂 Azt a rendelkezésre álló 20 percet viszont szerettem volna tartalommal, ütős, hatékony, fejlesztő elemekkel megtölteni. Államvizsga után férjemmel pár évet Liverpoolban éltünk. Itt ismerkedtem meg az intervall és funkcionális edzéssel. Ezekre az alapokra építettem az azóta is folyamatosan fejlődő, bővülő ZONA edzést. A ZONA rövid, intenzív blokkokra épül, kivételesen hatékony zsírégető-izomépítő és több vonalat, stílust is magába olvaszt (light, basic, max, flow…), így mindenki megtalálja a számára megfelelő, kihívást jelentő, fejlődést hozó ZONA irányzatot.

Az elmúlt hat év ZONA edzésanyag termése: közel 20 ZONA DVD, több, mint 100 ingyenes kisvideó és vagy 20 ingyenes, teljes hosszúságú fellépéses videó.

A ZONA edzésről bővebben>>

Tapasztalatból tudom, hogy mekkora hatalmas szerepe van a táplálékkiegészítőknek a fitt életmódban. Irányzatok jönnek és mennek – mindenmentes táplálkozás, egyoldalú diéták, trendi fogyókúrák – de ez mit sem változtat a tényen: a minőségi táplálékkiegészítő fogyasztása valami hihetetlen módon támogatja az egészség és a fitt, formás, energikus test fenntartását. Nélküle is működhet, csak sokkal-sokkal nehezebben. A jól összeválogatott táplálékkiegészítő-profil szerintem egy áldás, én legalábbis így élem meg.

Kedvenc táplálékkiegészítőim: BCAA-Glutamin 50-50, Stevia MAX és MAX Burn izolátum.